Babiččiny pracny

Kde je původ medvědích tlapek, pracen chcete-li, není známo. Recept na toto oblíbené cukroví se objevil již ve věhlasných kuchařkách u paní Rettigové i Sandtnerové. Pečou se tedy pár set let. Pusťte se letos do nich i vy.

350 g polohrubé mouky

270 g másla

250 g moučkového cukru

50 g kakaa

120 g mletých vlašských ořechů

špetka skořice a hřebíčku

Prosetou mouku smícháme s cukrem, kakaem, ořechy a kořením. Poté přidáme máslo a vypracujeme těsto. Dáme do chladu na hodinu odpočinout. Rozehřejeme troubu na160 °Ca těsto vymačkáme do formiček. Do každé formičky připravíme těstovou kuličku a vmáčkneme do formičky. Formičky na plechu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 18 minut. Vyklopíme z formiček a teplé medvědí tlapky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Ať vám recept chutná.
Bezlepkové pracny

280 g změklého másla

220 g bezlepkové mouky

200 g moučkového cukru

100 g rýžové mouky

140 g mletých mandlí či vlašských ořechů

3 lžíce kakaa

1 lžíce mleté skořice

moučkový a vanilkový cukr na obalení

Oba druhy mouky prosejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Do každé formičky připravíme těstovou kuličku a vmáčkneme do formičky. Rozehřejeme troubu na 160 °Ca pečeme 10-12 minut. Vyklopíme z formiček a teplé medvědí tlapky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Recept na Dia pracny

200 g hladké mouky

50 g změklého másla

50 g sypkého sorbitu

100 g mletých mandlí či vlašských ořechů

3 lžíce kakaa

1 lžička mleté skořice

1 vejce

Všechny ingredience smícháme s prosetou moukou. Do každé formičky připravíme těstovou kuličku a vmáčkneme do formičky Dáme do chladu na hodinu odpočinout. Rozehřejeme troubu na 160 °Ca pečeme 10-12 minut.

1 Komentář to “Babiččiny pracny”

  1. Lucie napsal:

    Tyhle pracny dělávala moje babička rok co rok. Byla to veliká dobrota. Bohužel nám nestihla dát recept :(

Reagujte

Text