Recept na výbornou domácí kachní paštiku

Paštiky mají bohatou tradici, a to nejen v Čechách. Belgičané a Francouzi jsou snad největšími konzumenty paštik a mohlo by se zdát, že právě oni jsou její stvořitelé, omyl, již ve starém Egyptě a Řecku se paštiky v různých podobách objevovaly…

Pokud patříte k milovníkům paštik i vy, určitě se pusťte do přípravy těch domácích. Uvidíte, že vám budou chutnat mnohem více než ty kupované. Aby se paštika povedla, neváhejte sáhnout do zásob domácího šnapsu. Obzvláště koňak dodá paštice ten správný šmak. A nebojte, i tak můžete paštiku nabídnout vnoučatům.

200 g kachních jater
2 vejce
50 ml červeného sladkého vína
20 ml koňaku
200 g změklého másla
80 g sádla, ideálně kachního
1 stroužek rozetřeného česneku
lžička čerstvého drceného tymiánu
sůl
pepř

Játra pečlivě omyjete a přidejte do nich tymián, sůl, pepř, česnek a alkohol. Promíchejte a nechte ležet až do druhého dne. Další den rozmixujte do hladka, postupně přidávejte dvě celá vejce a přilijte rozměklé máslo. Směs přeceďte do nádoby na srnčí hřbet, zakryjte alobalem a vložte na vyšší plech s napuštěnou vodou, plech i s nádobou na paštiku vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte asi 30 minut.

Více receptů najdete na webu plném dobrot Mlsáníčko.cz

Zatím žádné komentáře.

Reagujte

Text